Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stáří léčit sice nelze, lze ale jeho výskytu předcházet velmi jednoduchou prevencí - stačí revolver.

0 0
možnosti

Jsem alergický na bombastické zprávy o tom, jak vědci z jakéhosi pracoviště vymysleli zázračný lék na něco. Obvykle se jedná o práci z oblasti preklinického výzkumu a látka se nikdy lékem nestane.

Tentokrát mám ale jinou poznámku. Autorka tu kritizuje nějaký zdroj za neaktuálnost a tvrdí něco v tom smyslu, že alemtuzumab je už zastaralým lékem a že modernějším je lemtrada. Musím to uvést na pravou míru. Každé léčivo má jednak svůj nechráněný (takzvaný generický) název a pak ještě název (často několik názvů) chráněných. Nu a Lemtrada je právě chráněným názvem biologického léčiva s nechráněným názvem alemtuzumab. Čili jinak řečeno, obě jména označují totéž. Tudíž věta že alemtuzumab je podstatně dražší než Lemtrada je také nesmyslná...

0 0
možnosti
Foto

Neexistuje nevyléčitelná nemoc, existují jen neléčitelní lidé. Viz. Zázračná detoxikace od Roberta S. Morse.

0 0
možnosti

Zdravím,

Zkuste pubmed, plos, cochrane a jiné další servery obsahující studie k danému předmětu zkoumání. Ve Vašem případě RS.

Lepší je vytvořit metaanlýzu všech studií publikovaných i nepublikovaných, vyřadit metodicky slabé a následně analyzovat zbylé, jež splňují stupně relevantnosti k danému předmětu zkoumání (RS).

Následně můžete na základě získaných výsledků lépe vytvořit či podpořit vlastní dotazník, při zachování všech náležitostí.

▫ Doporučil bych se spojit s projektem pokusnikralici.cz profesora Jaroslava Flegra, jež má v tomto bohaté zkušenosti.

▫ Studie či výzkum, kterou se snažíte vytvořit, se nazývá případová studie, jež by měla či mohla přinést nové závěry pro chování sociálních skupin v daném prostředí (stát, zdravotnictví, edukace atd.)

╚ Pokud bude studie dostatečně relevantní, mohla by vést třeba ke zlepšení postupů při léčbě RS či spíše přesněji prevenci pacientů, jak nejlépe pracovat s danou nemocí, čemu předcházet, kdy diagnostikovat či přímo ke změně medikačních postupů nebo k nalezení koncepčních chyb v našem zdravotnictví atd., kdy bychom mohli případně předcházet různým negativním vlivům s danou nemocí spojených a to v podmínkách českého zdravotnictví.

2 0
možnosti
Foto

BTW: Vyčítáte neaktuálnost a sama jste v několikaletém skluzu, o neodbornosti nemluvě.

0 0
možnosti
Foto

Jsem si jistý, že váš "výzkum" nemůže být tím, co avizujete, tedy zlepšení postupů při léčbě roztroušené sklerózy, protože specializovaná pracoviště mají podstatně rozsáhlejší a fundovanější informační databázi.

Obávám , že jen někomu zajišťujete informace např. pro jeho asi studijní) práci, nikoliv pro vědecký výzkum.... a to by mělo být pravdivě napsáno, protože sbíráte citlivá data.

0 0
možnosti

Pěkný den. Psala jsem, že se jedná o výzkum zaměřený na zvládání této nemoci, ne léčbu. Nehraji si na specializované pracoviště ani nic takového. Rozhodně ne. A souhlasím s vámi - mají rozsáhlejší a fundovanější informační databázi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS